A V4-ek összehasonlító elemzése a katonák fizikai alkalmasságvizsgálatainak tükrében

Szerzők

  • Országné Faragó Éva alezredes

Kulcsszavak:

katonai fizikai alkalmasságvizsgálatok, módszerek, követelmények, V4

Absztrakt

A katonai szolgálatra való alkalmasság vizsgálatának világszerte elengedhetetlen része a fizikai alkalmasság megállapítása. A hadseregek, saját igényeiket figyelembe véve, különböző módszereket és szinteket alkalmaznak ennek mérésére. Ebben az összehasonlításban a szerző a V4-országok módszereit és követelményszintjeit veti össze azzal a céllal, hogy a magyar módszereket el lehessen helyezni a hozzánk hasonló szintű katonai erőkkel való összehasonlításban, megerősíthessük magunkat abban, hogy a fizikai alkalmasságvizsgálatok szabályozásában megfelelően járunk el, vagy szövetségeseink példájából merítve változtassunk ott, ahol érdemes.

Információk a szerzőről

Országné Faragó Éva alezredes

kiemelt főtiszt (MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet Magassági Élettani Osztály)

Hivatkozások

-

##submission.downloads##

Megjelent

2021-02-04

Hogyan kell idézni

Országné Faragó, Éva. (2021). A V4-ek összehasonlító elemzése a katonák fizikai alkalmasságvizsgálatainak tükrében . Honvédségi Szemle – Hungarian Defence Review, 147(3), 114–124. Elérés forrás https://kiadvany.magyarhonvedseg.hu/index.php/honvszemle/article/view/256

Folyóirat szám

Rovat

Vezetés, felkészítés