Kategóriák
A Honvédségi Szemle szerkesztőbizottságának tagjai

Siposné dr. Kecskeméthy Klára ezredes (CSc)

Siposné dr. Kecskeméthy Klára ezredes a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Műveleti Támogató Tanszék egyetemi tanára.

Hivatásos tiszti pályafutását 1990-ben a Tóth Ágoston Térképészeti Intézetben kezdte. Kandidátusi fokozatát földrajztudományból szerezte a Szlovák Tudományos Akadémián.

1993 és 2003 között számos beosztást töltött be a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, és később a HM Oktatási és Tudományszervező Főosztályon.

2003–2006 között a római NATO Védelmi Akadémián volt fakultástanácsadó, 2007–2011 között a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Széles körű publikációs tevékenységet folytat, több mint 350 cikk, tanulmány és könyv írója, külföldi egyetemek vendégoktatója. Több hazai és külföldi szakmai folyóirat szerkesztőbizottságának a tagja.  A NATO-ban dolgozni, Rómában élni című könyve 2008-ban, a legutóbbi társzerzőkkel írt könyvei – A Ludovika egykor és most, NATO 4.0 és Magyarország – 2018-ban és 2019-ben jelentek meg az Zrínyi Kiadónál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük