Kategóriák
A Honvédségi Szemle szerkesztőbizottságának tagjai

Dr. Sári Gábor alezredes

Dr. Sári Gábor alezredes 1992-ben végzett a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolán katonai üzemgazdászi szakon, kitüntetéses oklevéllel, főhadnagyként. Főiskolai évei alatt belekóstolt a tudományos kutatás világába is: pályamunkájával az intézményi Tudományos Diákköri versenyen második helyezést ért el.

1997-ben Veszprémbe, az MH 2. Repülő és Légvédelmi Hadtestparancsnokság kiképzési főnökségére került, ez idő alatt kezdett el tanulmányokat, elemzéseket írni az akkori Honvédségi Szemlébe, elsősorban kiképzési területen.

1999–2002 között a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem haderőszervezési és hadkiegészítési szakirányán levelező képzésben vett részt, majd kiváló minősítéssel diplomázott. A tanulmányai alatt benyújtott Tudományos Diákköri pályamunkájával elnyerte a tagozat első helyét, valamint a konferencia különdíját.

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság létrejöttével 2007-ben Székesfehérvárra helyezték, ahol tagja lett az akkori parancsnokság Tudományos Tanácsának és a Seregszemle szakmai folyóirat szerkesztőbizottságának. Kutatásai elsősorban a logisztikai szakkiképzésre irányultak.

2010-ben Afganisztánban teljesített külszolgálatot. A tudományos kutatómunkát ebben az időszakban is folytatta, és a misszió után felvételt nyert a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Hadtudományi Iskolájába, ahol disszertációjával 2015-ben PhD-fokozatot szerzett.

2016-ban az MH Összhaderőnemi Parancsnokság tudományos pályázatán különdíjat nyert.

A tudományos kutatás mellett aktívan részt vett az egyetemi oktatásban, jegyzetek írásával és óraadással hozzájárulva a hallgatók gyakorlati képzéséhez. Ennek eredményeként 2018-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docenssé nyilvánította.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük