Electric Vehicle Charging Infrastructure and Charging Technologies

Szerzők

  • Haya Altaleb
  • Zoltán Rajnai

Absztrakt

ÖSSZEFOGLALÁS: A hálózatról tölthető elektromos járművek egyre népszerűbbek a fejlett országokban a levegőszennyezési problémák, a kimerülő olajkészletek, fosszilis üzemanyagok és a növekvő üzemagyagárak miatt. A megfelelő távolsági tömegközlekedési infrastruktúra megléte egyelőre kifejezetten fontos feltétele az elektromos járművek széleskörű terjedésének, mivel ezek hatótávolsága napjainkban még korlátozott. Egy általános töltőhálózat kiépítése rendkívül fontos annak érdekében, hogy a felhasználók az otthonuktól távol is képesek legyenek tölteni elektromos autóikat és ezzel nagyobb utak megtétele után se okozzon gondot a hazatérés. Az autóiparra egyre nagyobb társadalmi és kormányzati nyomás nehezedik, hogy csökkenjen a szennyezőanyag-kibocsájtás és jobban elterjedjenek a tisztább, fenntarthatóbb közlekedési eszközök, mint amilyenek a tisztán elektromos járművek is. Az alábbi tanulmányban körbejárjuk az elektromos járművek töltési technológiáit, áttekintjük a globális elektromos járműpiacot és a töltőhálózat kiépítését befolyásoló tényezőket.
ABSTRACT: Plug-in electric vehicles (PEVs) are becoming increasingly popular in developed countries. To overcome pollution problems, depleting natural oil reserves, fossil fuels, and rising gasoline costs. The availability of public transport infrastructure is a critical factor in increasing the adoption of PEVs because long journeys cannot be achieved through the limited electric range of PEVs. Therefore, providing a general charging service to reach the home is an essential requirement. Moreover, the automotive industry is facing increasing social pressure and renewed government regulations to reduce emissions and adopt cleaner and more sustainable technologies such as PVS. In this paper, we describe the
electric Vehicle Charging technologies, global electric vehicle market, and the main factors of charging placement infrastructures.

##submission.downloads##

Megjelent

2020-11-30