Kategóriák
Honvéd Altiszti Folyóirat

Dr. Rudolf Urban ny. dandártábornok (CSc)

C. H. Prof. Dr. Ing. Rudolf Urban (CSc) a prágai Cseh Köztársaság Rendőri Akadémiája Vezetési és Informatikai Tanszékének professzora. Pályafutása során kezdetben gazdaságtudományi és logisztikai tanulmányokat folytatott. 1973 és 1999 között különböző katonai beosztásokban dolgozott. 2000-ben megkezdte tudományos karrierjét, amelynek során számos tudományos posztot töltött be. Volt a vyškovi Katonai Egyetem és a brnoi Védelmi Egyetem rektora is.

2003-ban államvédelmi közgazdaságtani professzori diplomát szerzett. Kutatásainak fókuszában a biztonság, a válságkezelés és népességvédelem áll. Több egyetemi tudományos tanács tagja, a Cseh Köztársaság Tűzvédelmi Szolgálatának vezető igazgatója. A Cseh Köztársaság Nemzeti Akkreditációs Hatóságának szakértőjeként dolgozik. Számos szakmai gyakorlaton és külföldi tanulmányúton vett részt. Szakértőként dolgozott a NATO DEEP programjában is.

Horvát és szlovák folyóirat-szerkesztőségek tagja, számos hazai és külföldi tudományos projekt kutatója. Web of Science és SCOPUS adatbázisokra kiterjedő, széles körű publikációs tevékenységet végez.

Munkáiért a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen és a belgrádi Védelmi Egyetemen megkapta a Dr. h. és a c. kitüntető címeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük