Kategóriák
Honvéd Altiszti Folyóirat

Dr. Harai Dénes ny. ezredes

Dr. Harai Dénes ny. ezredes a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának egyetemi tanára, a hadtudomány kandidátusa, az MTA IX. Osztály Hadtudományi Bizottságának tagja.

1988-tól végez oktatói és vezetői munkát a katonai felsőoktatásban, az egyetemen, illetve jogelőd intézményeinél. Szakterülete a pedagógia, a pedagógiai antropológia, az etika, valamint a személyközi kommunikáció.

Oktatási munkájában kiemelt figyelmet fordít a doktori képzésben részt vevő hallgatók fejlődésére, témavezetőként és konzulensként egyaránt.  Témavezetése mellett eddig 14 doktorandusza szerezte meg a tudományos fokozatot. Ezenkívül jelentős publikációs tevékenységet tudhat magáénak, amelyet hét önálló tudományos kötete és több mint száz megjelent szakmai tanulmánya fémjelez. Rendszeresen végez lektori feladatokat katonai, valamint pedagógiai tárgyú könyvek és tanulmányok tekintetében. Gyakori előadó a szakterületéhez kapcsolódó konferenciákon, tudományos üléseken. Alapító főszerkesztője volt a másfél évtizeden keresztül megjelenő Társadalom és Honvédelem című egyetemi tudományos folyóiratnak. Több mint tíz éve a Honvédségi Szemle című folyóirat szerkesztőbizottságának tagja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük