Kategóriák
A Honvédségi Szemle szerkesztőbizottságának tagjai

Dr. Sascha-Dominik Dov Bachmann (LL.M, LL.D)

Dr. Sascha-Dominik Dov Bachmann LL.M, LL.D a német haderő tartalékos alezredese hadműveleti tapasztalatokkal, valamint jogi és felsőoktatási gyakorlattal rendelkező jogi szakértő, nemzetközi tudós.

Az utóbbi húsz évben különböző beosztásokban és feladatkörökben dolgozott az Amerikai Egyesült Államokban, a Közel-Keleten, a Dél-afrikai Köztársaságban és számos európai országban. 2013 óta a brit Bournemouth Egyetem és a Svéd Védelmi Egyetem hadtudományi szakának docense.

2017 novemberében kinevezték a dél-afrikai Stellenbosch Egyetem Hadtudományi Karának CEMIS-(Hadtudományi Központ) kutatójává.

Tanulmányait Németországban (Lajos–Miksa Egyetem, München) a Dél-afrikai Köztársaságban (Stellenbosch Egyetem, Johannesburgi Egyetem) és az Egyesült Királyságban (Portsmouthi Egyetem) végezte.

Előadásokat tart a NATO-ban, a US CENTCOM-ban (Egyesült Államok Központi Parancsnoksága), a US AFRICOM-ban (az Egyesült Államok Afrikai Regionális Stratégiai Parancsnoksága), az Osztrák Védelmi Minisztériumban, a Dán Királyi Védelmi Egyetemen, a Svéd Védelmi Egyetemen, a Dél-afrikai Nemzetvédelmi Erőknél és az Ausztrál Védelmi Egyetemen a hibrid hadviselés, hadi jog, információs hadműveletek és stratégiai célpontmeghatározások tárgykörökben.

Több mint 70 tudományos publikáció (cikkek, könyvek és tudományos beadványok) szerzője, rendszeresen publikál a NATO Legal Advisors Worktop Functional Area System (LAWFAS) weboldalán, publikációit gyakran használják NATO-s referenciadokumentumként. Dr. Bachmann 2019 őszétől a Canberrai Egyetem Jogi Karán óraadó jogi előadó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük