Kategóriák
A Honvédségi Szemle szerkesztőbizottságának tagjai

Dr. Luís Manuel Brás Bernardino alezredes (PhD)

Dr. Luís Manuel Brás Bernardino (PhD) a portugál hadsereg vezérkari tanfolyamot végzett alezredese. A Lisszaboni Magánegyetem (UAL) Új Nemzetközi Kapcsolatok Karán szerzett alapdiplomát béke- és háborús tanulmányok szakon, mesterfokozatot az Instituto Superior de Ciências Sociais e Políticas – Universidade Tecnica de Lisboa (ISCSP–UTL) egyetem stratégia szakán, és PhD-fokozatot nemzetközi kapcsolatok szakon ugyanazon az egyetemen. 

Az angolai stratégiai tanulmányok központja, a CEEA kutatója, és tudományos kutatást folytat a Lisszaboni Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Központja (CEI–IUL) Afrikai biztonsági és védelmi rendszerek című projektjének keretében. A Lisszaboni Földrajzi Társaság nemzetközi kapcsolatok szakosztályának, a Revista Militar szerkesztőbizottságának tagja és a Katonai Akadémia Proelium folyóiratának szerkesztője.

Luís Bernardino alezredes rendszeresen részt vesz nemzeti és a nemzetközi szemináriumokon, és gyakorta publikál folyóiratcikkeket az afrikai biztonság és védelem témakörében. Jelenleg stratégia és nemzetközi kapcsolatok professzor a Lisszaboni Katonai Akadémia Posztgraduális Tanulmányok Tanszékén (DEPG), valamint a Katonai Akadémia Vizsgálati, Fejlesztési és Kutatási Központjának (CINAMIL) is tagja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük