Kategóriák
A Honvédségi Szemle szerkesztőbizottságának tagjai

Dr. Boldizsár Gábor ezredes

Dr. Boldizsár Gábor ezredes (PhD) a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztályának vezetője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi docense.

Katonai pályafutását a Kossuth Lajos Katonai Főiskola elvégzése után mélységi felderítő csoportparancsnokként kezdte Szolnokon.

Több mint három évtizedes katonai tevékenysége során kétszer szolgált ENSZ- (Mozambik, Koszovó), háromszor NATO- (kétszer ISAF-, egyszer RSM-) műveletben megfigyelő, összekötő-tanácsadó, J357 főnök és parancsnoki beosztásokban.

A katonai főiskola után szakközgazda (BsC), valamint biztonság- és védelempolitikai szakértő (MsC) diplomákat szerzett. PhD-értekezését 2009-ben védte meg sikeresen.

A Magyar Honvédségben részese volt békeműveleti felkészítések, a védelmi tervező rendszer kidolgozásának, valamint az MH kognitív műveleti képességeinek (CIMIC, PSYOPS, INO OPS) kialakításában.

Kutatási, oktatási és publikálási területei: békeműveletek, a jövő komplex műveleti környezete, a résztvevők együttműködése; az állam, a társadalom, az egyén és a haderő kapcsolata; a döntéshozatal és a vezetés-irányítás kérdései.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük