HATÁRŐR SORKATONÁK ALAPKIKÉPZÉSE A HONVÉDSÉGNÉL 1961-BEN - Fórizs, Sándor (Honvédségi Szemle – Hungarian Defence Review, 2025)
A szerző publikációjában a határőr sorállomány 1960–1961. évi alapkiképzése, valamint az azt követő szakkiképzés néhány meghatározó kérdését dolgozza fel írásában. A honvédség három határőr kerület, Csorna (1.), Pécs (5.) és Kiskunhalas (6.) részére folytatott kiképzést. Ekkor összesen tíz kerület és egy önálló zászlóalj szerepelt az állománytáblázatban. A többi kerület maga végezte el ezt a munkát, vélhetőleg a honvédségi kapacitáshiány okán, a vizsgált évben ugyanis egybeesett novemberben a honvéd és a határőr bevonulás és így az alapkiképzés is.