A katonai vezető és a biztonsági tiszt együttműködési feladatai, valamint ennek hatása a szervezetvezetési tevékenységre - Szücs, Péter; Ujházy, László (Honvédségi Szemle – Hungarian Defence Review, 2025)
A szerzők tanulmányukban a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat biztonsági szakemberei és a katonai vezetők közötti hatékony együttműködés kialakítása érdekében szükséges feladatok bemutatását, azok eredményes végrehajtásának elősegítését tűzték ki célul. Érintik a vezetői együttműködés emberi oldalát, fogalmi hátterét, a vezetői típusokat, valamint javaslatot tesznek egy lehetséges felkészülési irányra. Összefoglaló képet igyekeznek adni a katonai vezetők és a biztonsági tisztek hatékony együttműködésének kérdéseiről. A szerzők közreadják egy, a témában általuk tervezett kutatás kidolgozott tervét és dokumentumait is. Írásukat gondolatébresztőnek szánják egy fontos terület fejlődésének elősegítése érdekében.