Küldetésalapú vezetés és katonai vezetői kompetenciák egy felmérés tükrében - Szabóné Szabó, Andrea (Honvédségi Szemle – Hungarian Defence Review, 2025)
A 21. század egyre komplexebb kihívásaira adandó adekvát válaszok olyan kompetenciákat feltételeznek a vezető részéről, melyek együttes megléte alapvető fontossággal bír a változó biztonsági, műveleti környezetben megvalósítandó feladatok hatékony és sikeres teljesítése szempontjából. A tanulmány rövid összefoglaló elemzést ad egy, a küldetésalapú vezetésszemlélettel és a katonai vezetői kompetenciákkal kapcsolatos kérdőíves felmérés tükrében.