AZ UKRÁN LÉGIERŐ/LÉGVÉDELEM RELATÍV SIKERES ALKALMAZÁSA ÉS A PILÓTA NÉLKÜLI REPÜLŐRENDSZEREK SZEREPE AZ OROSZ–UKRÁN HÁBORÚBAN – JUSTIN BRONK ELEMZÉSEINEK ÖSSZEGZÉSE - Csengeri, János; Krajnc, Zoltán; Passbach , Daniel (Honvédségi Szemle – Hungarian Defence Review, 2025)
Az ukrán légierő sikeres védekezése az orosz–ukrán háború során kulcsfontosságú tényező volt Ukrajna számára. A gerillajellegű légi taktikák és a jól szervezett légvédelem sikeresen akadályozták meg az orosz légierőt a légi fölény megszerzésében. Emellett a pilóta nélküli rendszerek, különösen a Bayraktar TB2 drónok, meghatározó szerepet játszottak a modern harcokban. A szerzők alapvetően Justin Bronk publikációi alapján elemzik az ukrán légierő tevékenységét, hatékonyságát és a drónok növekvő szerepét a modern hadviselésben.