Az intézkedéstaktika-oktatás ideális feltételei - Mátés, Gábor (Honvédségi Szemle – Hungarian Defence Review, 2025)
A tanulmány az intézkedéstaktika-oktatás ideális feltételeit mutatja be, amelyek mind a rendészek, mind a honvédek oktatásához, képzéséhez segítséget nyújtanak. Ezen feltételek a hazai és külföldi kutatások eredményeiből, valamint a szerző oktatásban szerzett tapasztalataiból születtek. Az ideális feltételek azoknak a körülményeknek a hiánytalan megvalósulását jelentik, amelyek lehetővé teszik a lehető leghatékonyabb intézkedéstaktikaoktatást. A rendészek vagy honvédek képzésével foglalkozó bármely konkrét intézményben jelenleg megvalósuló intézkedéstaktika-oktatás a kéziratban nem képezi vizsgálat tárgyát.